Op LinkedIn plaatste ik het volgende artikel over het ontstaan van Extra Catchy: 

Hoeveel verschillende soorten vis eet jij? Extra Catchy begon bij het besef dat er in onze Noordzee heel veel soorten vis worden gevangen, waarvan we in de supermarkt maar weinig soorten terugzien. Een klein aantal vissoorten is populair bij de consument en een groot aantal andere niet. Doordat vissoorten door elkaar zwemmen op de zeebodem, worden er vissen gevangen die wij nauwelijks kopen: bijvangst. Tegelijkertijd wordt er (kweek)vis geïmporteerd, met alle milieueffecten van dien.

Dat kan anders!  

Vanuit die gedachte richtte ik het afgelopen jaar Extra Catchy op en ontstond het idee van visburgers van bijvangst. Een lekker en toegankelijk product dat het je makkelijk maakt om eens een andere Noordzee-vis te eten. Op die manier dragen we bij aan het efficiënter gebruiken van de vis die wordt gevangen. We starten met burgers van de vissoort grauwe poon, die veel voorkomt en veel wordt bij-gevangen, maar die nauwelijks wordt gegeten in Nederland. Je kunt hier hele lekkere burgers van maken en dat hebben we dan ook gedaan.

Extra Catchy sluit aan bij mijn passie om een concrete bijdrage te leveren aan (duurzaamheids-)uitdagingen. De afgelopen jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in duurzaamheid binnen de voedingssector en in het verminderen van verspilling. Ik houd van mooie, aansprekende en kwalitatief goede producten die ook nog eens duurzaam zijn en in Extra Catchy komt dit alles samen.

2018 wordt een mooi jaar

Inmiddels is Extra Catchy veel meer dan een sterk verhaal. Binnenkort zal de eerste grootschalige productie van onze visburgers plaatsvinden en de nieuwe website is net gelanceerd.

Het geeft enorm veel voldoening om met het opzetten van dit bedrijf bezig te zijn en de reacties zijn positief. Ik ben 2018 dan ook met veel vertrouwen gestart.

Meedoen?

Vind je het leuk om mee te denken, op de hoogte te blijven, bij te praten of meer te weten te komen? Neem contact met mij op via anke@extra-catchy.nl.

Ik ben nog op zoek naar leden voor de Raad van Advies en naar verschillende stagiair(e)s. Heb je interesse, laat je horen!

Hier de link naar het artikel